03/16/16 06:10
(http://pik.bg)

160 български студенти се срещнаха в Лондон с наши работодатели

160 български студенти се срещнаха в Лондон с наши работодатели

Четвъртото издание на единствения по рода си кариерен форум за българи в чужбина (BG Careers Fair) срещна над 160 български студенти с топ работодатели. Срещата бе на 12 март в българското посолство в Лондон, съобщиха организаторите от сдружение „Български кариерен форум“. Организацията е на доброволни начала, а събитието се организира с помощта на българското посолство в Лондон,

"Тук-там", "Заедно в час" и българските общества във Великобритания и Германия. Целта на изложението е да запознае студентите в чужбина с възможностите за работа и стаж в България и да предостави възможност на работодателите да срещнат квалифицирани в чужбина кадри за своите екипи. Мисията на организаторите е да вдъхновят повече студенти да се завърнат в България, като им покажат възможностите за кариерно развитие, свързвайки ги с едни от най-желаните работодатели.

Представители на над 20 работодатели се включиха в събитието като преобладаващата част от тях са от сферата на IT, банковата и хранителна индустрия като "Мелексис България", Пи Пи Ди България, "Винпром Пещера", "Съдърланд Глобъл Сървисиз" България ЕООД, VMware България, VP Brands International и „УниКредит Булбанк“. "Интересуваме се от възможностите, които имаме в България. Ако решим да се върнем, искаме изборът ни да е информиран", споделиха участничките Симона и Мирослава по време на форума.

„Определено има какво да се прави в България и определено има нужда от млади хора, които да се върнат,’’ каза Юлия Прухтович, ръководител на отдел "Човешки ресурси" в "ПроКредит Банк". В досегашните три издания са се включили над 650 български студенти и над 45 компании. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване