03/16/16 18:08
(http://pik.bg)

Ангелкова: Ако премиерът ми поиска оставката, съм готова да я подам

Ангелкова: Ако премиерът ми поиска оставката, съм готова да я подам

Винаги, когато премиерът ми поиска оставката, съм готова да я подам. Това каза пред журналисти Николина Ангелкова, министър на туризма, след среща за предстоящите промени в Закона за туризма, организирана от Министерството на туризма, във връзка с поисканата ѝ оставка от Гроздан Караджов.

"За мен е важно да си върша работата и е важно това, което правим да се приема добре и балансирано от всички. Вярвам, че когато всички сме на една маса, независимо от различните мнения, ще намерим баланса, защото освен всичко друго, всички присъстващи се обединихме около това, е България трябва да се развива и да върви напред", заяви Ангелкова и добави, че на 17 юни ще бъде обсъждан законопроектът за промени в Закона за туризма, а ако е необходимо ще се предостави и повече време.

По думите ѝ, това няма да се отрази на предстоящия летен сезон. "Предстоящият летен сезон върви и то доста успешно", посочи тя. По думите ѝ, заявените полети на летищата Варна и Бургас ръстът е с 50% от авиокомпанията "Томас Кук" и с 35% от друга авиокомпания, което показва, че очакваме един доста голям ръст за лято 2016 г.

"Имаме готовност и по отношение на плажовете, които вече са под шапката на Министерството на туризма. Предстои ни април месец посещение на място, както и дискусии с бранша там, свързани с предстоящия летен сезон и управление на плажовете. Темата с къмпингуването не мисля, че по някакъв начин ще застраши летния сезон", заяви Ангелкова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване