03/16/16 15:20
(http://pik.bg)

Вдигат забраната за къмпингуване

Вдигат забраната за къмпингуване

Група депутати от ГЕРБ внесоха днес по обяд в деловодството на парламента предложение за отмяна на точката от Закона за Черноморското крайбрежие, която забраняваше къмпингуването на плажа.
Това се случва само два след като премиерът Борисов нареди депутати от партията му да внесат в парламента предложение за отмяна на забраната за къмпингуване и паркиране в зона А по Черноморското крайбрежие.

"Това не значи, че не оставаме на нашата позиция, че българското Черноморие и всички курорти, зимни и летни, трябва да се поддържат в добър вид и да се използват екосъобразно", каза депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

Забраната за къмпингуване и паркиране в 100-метровата ивица от морето е разписана в т. 9 от закона за Черноморското крайбрежие и беше приета на второ четене с промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, което отключи протести в страната на желаещи да къмпингуват свободно.
В момента текат разговори на Министерството на туризма, неправителствените организации и кметовете на всички курортни общини за промяна в закона за туризма в частта му за къмпингуването.

"След като има голям обществен интерес, ние като народни представители сме длъжни да се съобразим с това и да направим регламентация в закона за туризма", аргументира искането за отмяна Караянчева.
Има и втори вариант на промени, подготвен от Реформаторския блок. В него се предлага забраната за дивото къмпингуване да се отложи с една година.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване