03/16/16 06:22
(http://www.klassa.bg/)

Всеки ден у нас се регистрират по 10 гръцки фирми

 Всеки ден в България се откриват по десет гръцки компании, пише гръцкият вестник "Та неа", цитиран от електронното издание на в. "Прото тема". Само за първите 2 месеца на годината у нас се открити 581 нови фирми с гръцки собственици.

В Благоевград, имащ население от 71 хил. души и се намира на два часа път от Солун, има 5000 фирми на гърци. Така на всеки 14 жители на Благоевград се пада по една гръцка компания.

Половината от гръцките фирми в България са регистрирани след подписването на спасителните споразумения с международните кредитори. Предимство за създаването на фирма в България е фактът, че данъкът е едва 10% срещу 29 на сто в Гърция, се посочва в публикацията.

Гърци откриват компании в България с цел започване на производствена дейност, намаляване на данъчните разходи, откриване на банкова сметка или за да регистрират мощен автомобил и да избегнат плащането на високи данъци за него в родината си. До края на миналата година в България са били регистрирани 14 400 гръцки компании, сочи българската статистика, пише още "Та неа".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване