03/16/16 11:52
(http://pik.bg)

Депутатите подкрепиха закона за съдебната власт на министър Захариева

Депутатите подкрепиха закона за съдебната власт на министър Захариева

Депутатите безусловно подкрепиха на първо четене закона за съдебната власт внесен в Народното събрание от министъра на правосъдието Екатерина Захариева. Единствените които бяха против се оказаха от БСП-Лява България, които още по време на дебатите заявиха, че има много пропуски в закона и не са съгласни с така поднесените промени.

"Този закон трябва да бъде приет не защото получаваме доклади, а защото тази реформа е една от най-очакваните от българското общество. Смятам че предложения законопроект балансира и акцентите по създаване на смесен състав от съдии на ВКС и ВАС е много важно.

Целия законопроект е изработен с голямо внимание, предвиденото колективно мнозинство при всички решения е гаранция която искаше от нас и Венециянската комисия, което беше като упрек, че парламентарната комисия взима повечето решения", заяви министър Захариева от парламентарната трибуна. 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване