03/16/16 12:14
(http://pik.bg)

До 1 декември 2016 г. ще издават нови удостоверителни книжки на военноинвалидите и военнопострадалите

До 1 декември 2016 г. ще издават нови удостоверителни книжки на военноинвалидите и военнопострадалите
С промени в Наредбата за реда за установяване качеството на военноинвалид или на военнопострадал правителството одобри нови образци на книжките, издавани от министъра на отбраната на военноинвалидите или военнопострадалите.
По страниците на книжките се отбелязва ползването на полагащите се по закон рехабилитация, профилактика и транспорт. Отпечатаните в тях графи дават възможност за ползване на права до края на 2015 г. За да продължи правомерното им прилагане, до 1 декември 2016 г. ще се извърши подмяна на книжките, като стара книжка ще важи до издаването на нова.
С друго постановление кабинетът одобри допълнителен трансфер в размер на 268 140 лв. по бюджета на държавното обществено осигуряване. Средствата са предвидени в централния бюджет за 2016 г. С тях ще бъдат разплатени извършени разходи през четвъртото тримесечие на миналата година по предоставени услуги на правоимащите лица по Закона за ветераните от войните и Закона за военноинвалидите и военнопострадалите.
 
Двата закона регламентират правото на тази категория лица на престой и ползване на дейности и услуги в базите на „Профилактика, рехабилитация и отдих” ЕАД, като изрично предвиждат, че необходимите за целта средства са за сметка на централния бюджет.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване