03/16/16 15:50
(http://pik.bg)

Искат намаление на цената на билета в Пловдив

Искат намаление на цената на билета в Пловдив

Общинските съветници от Патриотичния фронт ще предложат намаляване на цената на билета за масовия градски транспорт от 1 лев на 90 стотинки. На сесията утре ще бъде внесено предложение  на кмета Иван Пловдив за промяна на цените и тарифите в масовия градски транспорт, което "патриотите" няма за подкрепят. "В последните три години стойността на най-масовото гориво е паднала с 35 процента, тенденцията е ниските цени да се запазят. В Пловдив няма индексация на цените на билетите спрямо цените на горивата", заяви общинският съветник от ПФ Костадин Гаров.

Групата на ПФ ще предложи и удължаване на времевия билет след въвеждането на електронното таксуване. Сега кметът е категоричен, че с 1.50 лева ще се пътува 60 минути. Според нас това време не е достатъчно, за да се ползва една линия, да се изчака друг автобус и да се финализира превоза. Проблемът ще стане още по-голям в почивните дни", допълни Гаров.

Идеята на патриотите е удължаване на времето за пътуване на 90 минути. "Според нас този начин ще бъде по-практичен, по-удобен и по-безпроблемен за хората, ползващи масовия градски транспорт", уточни Гаров.

На утрешната сесия опозицията ще предложи и намаление на цената на картата за пътуване в цялата мрежа от 50 на 40 лева. "Мотивът ни е, че хората,  които ползват картите са работещи. Между 44 и 46 лева им струва превоза, ако ползват една линия. По този начин сметката за карта не излиза", завърши Александър Сиди от ПФ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване