03/16/16 18:12
(http://pik.bg)

Калфин посече пенсионерите: Не всички ще вземат бонуси към пенсията

Калфин посече пенсионерите: Не всички ще вземат бонуси към пенсията

Бонуси ще получат тези пенсионери, които получават пенсия под 300 лева. Всичко възможно ще направи НОИ да ги получат хората с априлските пенсии. Това обяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ социалният министър Ивайло Калфин часове след като правителството официално прие да даде по 40 лв. на, според министрите, най-нуждаещите се пенсионери.
Попитан защо няма бонуси за всички пенсионери, Калфин се опита да се измъкне от въпроса с многословие, но все пак отбеляза: „Най-добрият вариант е да са по-високи пенсиите. Ако можеше да отделим повече средства, аз щях да съдействам“. Калфин е много „за“ стрес тестовете на пенсионните фондове.
По думите му те трябва да покажат стабилността в една система. „У нас стрес тестът трябваше да започне от началото на годината. Той беше отложен за средата на годината. Крайната цел е да се види, ако има рискове в икономическата среда, дали има рискове хората да си загубят спестяванията“, коментира министърът на труда.
По думите на Калфин има очаквания резултатът от тези стрес тестове да е добър. „Тук става въпрос за проверка на цялата система“, подчерта той. На въпрос какъв е конфликтът му с министъра на здравеопазването Петър Москов по темата за зъбите на пенсионерите, Ивайло Калфин бе категоричен: „Никакъв, измислен от медиите“. АБВ ще подкрепи антикорупционния закон, стана ясно още от думите на министър Калфин.
„В този нов вариант наистина има възможност това бюро да заработи както трябва. Приемането на закон не е достатъчно“, на мнение е той. Калфин отказа да отговори и дали той ще е кандидатурата за президент на АБВ, като посочи: „Ние не един път сме казвали, че трябва да потърсим по-широко съгласие“.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване