03/16/16 06:46
(http://www.klassa.bg/)

Кметица осигурява евтин хляб за бедните си съселяни

 Кметицата на Димитровградското село Крум ЗлаткаТенева реши да подпомогне бедните жители на селото, като им осигури евтин хляб и лекарства. За илачите тя се договорила с няколко големи аптеки от Димитровград  да доставят част от медикаментите без пари или с минимално доплащане. Там където й отказали звъннала направо на фармацевтичните компании и техни представителства. В крайна сметка постигнала успех навсякъде.

За хлябя обаче не тръгнала да се занимава с производители, а се разбрала с магазина в селото си. Търговците склонили да осигуряват 60 самуна забедните в селото на съвсем преференциалната цена от 45 ст на бройка. За да е още по-евтино, Златка плаща 15 стотинки от цената, като за крайния получател остават само 30 стотинки. Това е близо 3 пъти по евтино от пазарната стойност на хляба в региона. Парите за тази субсидия, Златка Тенева осигурява от собствената си кметска заплата. Тя е 900 лв, като след удръжките остава чисто 780. От тях 200 лв  ежемесечно отиват за хляба, както и други инцидентни суми за нуждите на най-бедните Крумовци. Тенева твърди, че не прави жеста си за признание, а просто иска да помогне на бедни и стари хора, които нямат роднини край тях за да им помогнат.

Златка Теневае втори мандат кметица на село Крум.  Досега бе известна сред хората от общината с инициативата си, която доведе до вдигането на 15 метров светещ кръст край селото.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване