03/16/16 07:06
(http://pik.bg)

Министерският съвет определя председател на Агенцията за бежанците

Министерският съвет определя председател на Агенцията за бежанците

На свое заседание днес Министерският съвет ще преразгледа свое постановление от 2009 г. за определяне на стратегически обекти и дейности от значение за националната сигурност.

Министрите ще разгледат и постановление за одобряване на допълнителен трансфер по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2016 г. В рамките на заседанието ще бъдат разгледани и конкретни проекти за отчуждаване на имоти държавна собственост. На заседанието ще бъде разгледано и предложено на Народното събрание за ратифициране на Евро-средиземноморското споразумение в областта на въздухоплаването между Европейския съюз и Хашемитско кралство Йордания.

Предвидено е и да бъде разгледан проект за споразумение между страната ни и САЩ за предоставяне на информация на международната организация и криминалната полиция Интерпол за изгубени и откраднати паспорти. Освен това ще бъде разгледан и проект на Закона за колективното управление на авторското право и сродните му права.

Министър Петър Москов пък ще внесе за разглеждане проект за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерство на здравеопазването. В рамките на заседанието ще бъде гласувано решение за определяне на председател на Държавната агенция за бежанците.

Припомняме, че в края на месец февруари Никола Казаков бе освободен от поста председател на Държавната агенция за бежанците, а за изпълняващ длъжността до назначаването на титуляр бе определен един от заместник-председатели на агенцията – Кирчо Киров. Тогава вицепремиерът Румяна Бъчварова обясни, че отстраняването на Казаков е свързано с проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване