03/16/16 09:21
(http://www.dnevnik.bg/)

Най-адекватно е при катастрофа да се извика полиция, призова Бъчварова


Нов балкански канал за преминаване на бежанците към Европа е опасност за България, но в Брюксел са изразили готовност за бърза реакция при необходимост, каза пред Би Ти Ви вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Анализираме ситуацията и взимаме мерки, за да не допуснем това да се случи, увери Бъчварова, която е ръководител на националния оперативен щаб, създаден заради бежанската криза.

Гранична полиция си има граници на възможностите, затова ще се разчита на армията, която има подготвени офицери. Държавата трябва да използва всички свои ресурси, за да се справи с бежанския поток, каза вътрешният министър.

За новия случай на побой при пътен инцидент на бул. "Черни връх" вчера Бъчварова препоръча да се остави на професионалистите. Такива случаи трябва да се разгледат професионално, за да избегнем провокирането на случаи, в които хората сами започват да търсят справедливост, отбеляза тя.

Най-адекватната реакция след катастрофа е да се извика полиция, припомни Румяна Бъчварова. Тя не вижда умисъл в проявената агресия, но случаят е илюстрация, че напрежението в личностните отношения е много високо.

Всяко нарушаване на закона трябва да бъде санкционирана, това е логиката, по която МВР работи, каза министърът. Обществените отношения трябва да следват определени правила и гражданите трябва да го знаят.

Вътрешният министър призова възрастните хора да не давата пари на непознати, които им звънят по телефона и прикани всички, които имат възрастни роднини, живеещи сами, да им кажат същото.

Бъчварова коментира и обявената от синдикатите в полицията готовност за стачни действия. Синдикатите имат отговорност да защитават своите членове, но моите отговорности като министър са да балансирам системата - надявам се да успея, каза тя.

Тя призова всички да внимават с телефонните измамници, защото жертвите от тях зачестяват.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване