03/16/16 06:07
(http://www.klassa.bg/)

Осъдиха американец на 150 години затвор за изнасилване на деца в Русия

 Жителят на Лос Анджелис Юзеф Абрамов е осъден на 150 г. затвор за престъпления от сексуален характер спрямо малолетни момичета в Русия, съобщи правосъдното министерство на САЩ. Ведомството напомня, че 58-годишният Абрамов, имащ двойно гражданство на САЩ и РФ, е признат за виновен, че през 2011 г. е извършил няколко изнасилвания на непълнолетни момичета в Москва, след което се скрил.

Привличането на Абрамович към наказателна отговорност е резултат от съвместната работа на руски следователи с правосъдното министерство и с министерството на вътрешната сигурност на САЩ.

Руският Следствен комитет в рамките на международно сътрудничество изпълнило няколко молби за правна помощ на правосъдното министерство на САЩ, включително за присъствие на представители на американски следствени групи.

Разпитани са малолетни потърпевши момичета в присъствие на американски експерти, повторно оглеждане на местата на произшествията, представени са материали по делото за изучаване.

Американците получили изчерпателен обем сведения, позволяващи им да сформират обвинителна база. Благодарение на нея Абрамов през 2014 г. е арестуван в Лос Анджелис, след което прокуратурата подготвила делото за предаване на съда. На съдебното заседание по молба на американската страна е осигурено присъствието на потърпевшите и на руските следователи, разследвали Абрамов.

Жюрито единодушно признало Абрамов за виновен по всички точки на предявеното му обвинение, включително нееднократните му посещения в Русия с цел сексуална експлоатация на децата и насилие.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване