03/16/16 06:35
(http://pik.bg)

Парламентът гласува промените в Закона за съдебната власт на първо четене

Парламентът гласува промените в Закона за съдебната власт на първо четене

Първо гласуване на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт с вносител МС е една от най-важните точки на депутатите през настоящата пленарна седмица. Очаква се на първо четене да се разгледат и три законопроекта за промени в Закона за нормативните актове с вносители - Министерски съвет, Петър Славов и Мартин Димитров, както и Стефан Кенов.

Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове ще предложи Проект на годишна работна програма на Народното събрание по въпросите на Европейския съюз за 2016 г. Като първа точка за четвъртък (17 март) е предвидено народните представители да приемат годишния доклад на Държавната комисия по сигурността на информацията относно цялостната дейност по състоянието на защитата на класифицираната информация в България през 2014 г.

Веднага след това депутатите ще разгледат на първо гласуване законопроекти за изменение и допълнение на Закона за администрацията. Още няколко законопроекта за изменение и допълнение (ЗИД) ще бъдат приети от парламента през тази седмица. Сред тях са - ЗИД на Закона за лова и опазване на дивеча, ЗИД на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България, ЗИД на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за публичното предлагане на ценни книжа, както и ЗИД на Законопроект за кредитите за недвижими имоти на потребители.

Не на последно място пред Народното събрание ще бъде представен административен мониторингов доклад за 2014 г. по изпълнението на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите (2012-2020).

Петъчният ден (18 март) за депутатите ще започне с обръщение на президента Росен Плевнелиев към Народното събрание по повод приключилите политически консултации. Веднага след това следва и редовният парламентарен контрол. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване