03/16/16 15:30
(http://pik.bg)

ПИК TV: Захариева: Ще покажем, че има политическа подкрепа за съществена съдебна реформа

ПИК TV: Захариева: Ще покажем, че има политическа подкрепа за съществена съдебна реформа

Най-важното нещо, ако законопроектът за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, се приеме с такова широко мнозинство, както се показа в правна комисия, е да покажем на българските граждани, фирми и магистрати, че имаме така необходимата широка политическа подкрепа за съществена реформа в съдебната система.

Това заяви министърът на правосъдието Екатерина Захариева по време на дебатите по законопроекта за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт на първо четене.

Захариева заяви, че е убедена, че законопроектът, който е получил голямо мнозинство в правна комисия, ще види същото мнозинство и днес в пленарната зала. „Това трябва да правим, не защото получаваме доклади всяка година или, защото има механизъм, а защото съдебната реформа, е реформата, която се очаква, може би, с най-голямо желание от абсолютно цялото българско общество”, смята правосъдният министър.

Според Захариева предложеният законопроект е наистина балансиран. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване