03/16/16 06:14
(http://www.klassa.bg/)

Тържествено посрещане на руските пилоти във Воронеж

 Първата група руски изтребители бомбардировачи Су-34, завръщаща се от Сирия, се приземи в авиобаза край град Воронеж, в централната част на европейска Русия, предаде ТАСС.

Непосредствено преди кацането самолетите прелетяха над летището в параден строй на малка височина, след което се разделиха за поотделно кацане.

За тържественото посрещане на летците във Воронеж пристигна главнокомандващият Въздушно-космическите сили на Русия генерал-полковник Виктор Бондарев. На летището бяха съпругите, децата, роднини и близки на пилотите. Неколкостотин души, сред които и малки деца, посрещнаха пилотите с цветя, знамена и балони направо на пистата.

Междувременно джихадистите от Фронта "Ан Нусра", сирийския клон на „Ал Кайда“, обявиха, че ще започнат в близките 48 часа офанзива в Сирия, откъдето Русия - съюзник на режима, изтегля войските си, предаде Франс прес, като се позова на ислямистки командир.

"Ясно е, че Русия претърпя поражение и до 48 часа Фронтът "Ан Нусра" ще започне офанзива в Сирия", заяви по скайп един от командирите на групировката.

Сирийският държавен глава Башар Асад съобщи, че е постигнал съгласие с руския си колега за изтеглянето, а основната сирийска опозиция приветства решението на Владимир Путин.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване