03/16/16 17:09
(http://www.dnevnik.bg/)

Цветан Василев отново обвини институциите за фалита на КТБ


Бившият мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев заяви, че банката е била "атакувана рейдърски". Тази атака е била добре мотивирана политически и подкрепена от всички държавни институции, най-вече от прокуратурата.

Това е пледирал Василев пред Висшия съд в Белград, обясни на излизане от заседанието той в отговор на журналистически въпрос, съобщи БТА. Малко повече от час Висшият съд в Белград изслушва банкера по процедурата за неговото екстрадиране.

Той дойде днес в съдебната палата в сръбската столица, придружен от засилена охрана. Висшият съд беше насрочил за днес заседание, по време на което на Василев беше дадена възможност да каже всичко по процедурата, свързана с исканата му от България екстрадиция.

Според закона съдията, който е изслушал днес Василев, няма да взема решение по същество за екстрадицията. Това ще направи друг негов колега.

След това решението на Висшия съд може да бъде атакувано пред апелативната инстанция. А след нея последна дума има министърът на правосъдието.

По официална информация Цветан Василев не е търсил съдействие от българската дипломатическа мисия в Сърбия в последната година и половина - периодът, в който той се предаде на сръбските власти и тече съдебното производство по екстрадицията.

Мярката за неотклонение на Василев, която до сега предвиждаше той да се подписва всеки ден, вече е по-лека. Той полага подписа си в централното полицейско управление на Белград веднъж на няколко седмици.

Процедурата по екстрадиция на банкера Цветан Василев е в ход и не се случва нищо необичайно, заяви днес неговият сръбски адвокат Владимир Белянски.

"Мога само да ви кажа, че това е редовната част от процедурата пред нашия съд по процеса за екстрадиция и ще продължи още известно време, не знаем колко. Всеки върши работата си. Процедурата е в ход и не се случва нищо необичайно в сравнение с другите процеси", посочи адвокатът.

На журналистически въпрос въпрос дали има нови доказателства, Белянски заяви: "Не мога да коментирам нищо повече във връзка с процедурата. Това не е процес, отворен за обществеността".

Изслушването на Цветан Василев от Висшия съд на Белград ще продължи на 6 април е решил дежурният съдия, е съобщил говорителя на съда пред БНТ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване