03/16/16 14:23
(http://pik.bg)

Цветанов обсъди с представители на местната власт в Стралджа опасенията на хората от възстановяване дейността на производствено-складова база „Стралджа-Мараш“

Цветанов обсъди с представители на местната власт в Стралджа опасенията на хората от възстановяване дейността на производствено-складова база „Стралджа-Мараш“

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов, зам.-председателят на Комисията по отбрана Валентин Радев и народният представител от ГЕРБ-Ямбол Иван Чолаков проведоха среща в Народното събрание с кмета на община Стралджа Атанас Киров, с председателя на ОбС инж. Живко Ангелов, с кмета на село Лозенец Динка Караиванова и с председателя на Инициативен комитет с. Лозенец Иван Митев. По време на срещата бяха представени над 700 подписа, събрани от инициативния комитет, които са против възстановяването на дейността на производствено-складова база „Стралджа-Мараш“.

На 5 юни през 2012 г.след взрив в склада на базата загиват 3 души, 8 са ранени, нанесени са материални щети на над 164 жилищни и обществени сгради в района на село Лозенец. В близост до обекта се намира газокомпресорни станция - на 3000 м., на 1300 м има газопровод от национално значение, на 800 м-главен път от първа категория София-Бургас, на 400 м – водоем, който захранва с питейна вода град Стралджа и околните села. Снабдяването с питейна вода е стратегическа дейност, заяви кметът на Стралджа Атанас Киров. Освен това, на 450 м.се намира туристическа хижа „Люляк“, на по-малко от 1800 м.се намира пътен възел „Петолъчката“, с бензиностанция OMV.

Хората, подписали се в подписката са изключително притеснени, че има инициатива за възстановяване дейността на производствено-складова база „Стралджа-Мараш“. По време на срещата представителите на хората в община Стралджа поискаха съдействието на народните представители за евентуални законодателни промени. Представителите на местната власт споделиха пред зам.-председателя на ГЕРБ опасенията си, че възстановяването на обекта  „Стралджа-Мараш“ би могло да доведе до нови трагични инциденти. Те настояха да бъдат предотвратени предпоставки за застрашаване живота и здравето на хората, когато има стратегически обекти в близост.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване