03/17/16 13:00
(http://pik.bg)

65 нови автобуса тръгват в Пловдив

65 нови автобуса тръгват в Пловдив

Договор за възлагане на транспортна услуга по ЗОП бе подписан в Пловдив днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той е за осемте линии на Ангел Батаклиев. Така още от утре по линии с номера 9, 11, 17, 21, 25, 26, 36 и 113 тръгват 65 чисто нови автобуса.

Това обещаха превозвачите, обединили се в консорциум "Пътнически превози - Пловдив" ("Автотранс 2000" на Димитър Чолаков, "Автобусни превози - Пловдив на Петко Ангелов и ЗКТ Златанови на Татяна Златанова).

"Това ще са първите автобуси по завишените критерии на община Пловдив, основният фактор е годината на производство. Общият брой на автобусите в града е 285, голяма част от тях са нови, а сега влизат и още 65 чисто нови", коментира кметът Иван Тотев.

"За нас е много важен акт, защото го чакахме с години. Това е първата процедура по ЗОП, която касае възлагане на автобусен превоз. Тя бе обжалвана още на етап документация. Мина през всички инстанции. Самата процедура също бе обжалвана по същество с години. Но след близо 3 години сагата приключи", поясни кметът.



Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване