03/17/16 20:58
(http://pik.bg)

Вижте как мина визитата на премиера Борисов в Брюксел (снимки)

Вижте как мина визитата на премиера Борисов в Брюксел (снимки)

Нашите предложения във връзка с Турция и съседните ѝ страни ще бъдат включени към споразуменията между ЕС и турската страна, които ще допринесат за разрешаването на проблемите от бежанската криза.

Това написа премиерът Бойко Борисов в личния си профил във Фейсбук преди минути.

„По отношение на самите мигранти сме се съгласили за релокация до 1200 човека на наша територия, като до момента имаме само един, а либерализация на визите ще има след като се изпълняват поетите ангажименти от турската страна. Друго важно нещо е, че България пази най-надеждно границите си в ЕС. Харчим много средства за армия, ограждения и техника. Обсъдих с македонския президент, както и с колегите от Европейската народна партия тежкото положение в Гърция и Македония. Проявяваме хуманност и солидарност, като преди няколко дни пратихме храна и вода за едните, днес и за другите. Но продължаваме да си държим и армейски части, и граничарите на границите, защото процесите са неконтролируеми”, поясни премиерът. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване