03/17/16 20:17
(http://www.klassa.bg/)

Европейската комисия отваря платформата си за автоматичен превод за публичните администрации на страните в ЕС

 Европейската комисия оказва реална подкрепа за преодоляване на езиковите бариери в Европа, като изгражда Платформата за автоматичен превод към Механизма за свързване на Европа (CEF.AT). Платформата за автоматичен превод ще подпомага комуникацията, обмена на документи и друго езиково съдържание между публичните администрации и гражданите на страните членки на ЕС.

Основна задача на проекта Координиране на езиковите ресурси в Европа е да събере езикови ресурси, които ще се използват при създаването и усъвършенстването на системите за автоматичен превод в Платформата CEF.AT за нуждите на публичната администрация във всички страни членки на ЕС, Исландия и Норвегия. Целта на проекта е не само да се преодолее несъответствието между реалните нужди и изисквания на публичните администрации на страните от ЕС и възможностите на системите за машинен превод, които в момента се предлагат от Европейската комисия, но и да се подкрепят всички национални езици на страните от ЕС в стремежа им към утвърждаване и пълноправие.

В рамките на проекта Представителството на ЕК в България, в сътрудничество с Института за български език при Българската академия на научите и Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще проведе семинар в петък, 18 март, от 9 часа, в залата на Дома на Европа, ул. Раковски 124, СофияПрограма на семинара и форма за регистрация ще намерите на следния линк: http://lr-coordination.eu/bg/bulgaria

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване