03/17/16 06:45
(http://www.klassa.bg/)

Заради спирането на метрото във Вашингтон много хора отидоха на работа с велосипеди

 Във Вашингтон, където за 29 часа бе затворено метрото за проверка на техническата безопасност, много хора отидоха на работа с колело, автобусите се напълниха, по-натоварен бе и автомобилният трафик, предаде Ройтерс.
Вашингтонското метро обслужва в делничен ден около 700 000 души и е важно транспортно средство за федералните служители и хората, които всеки ден пътуват на работа в столицата от Мериленд и Вирджиния.
След като онзи ден се запали електрически кабел и предизвика закъснения в движението на влаковете, бе решено да се направи пълна проверка на около 600 подземни кабела. Това наложи спиране за 29 часа на цялата система.
За да се облекчи ситуацията, на държавните служители бе позволено да си вземат почивни дни или да работят от дома си. Държавните служби, Конгресът и повечето училища останаха обаче отворени днес. Местна радиостанция каза, че положението в града днес било като в "снежен ден, но без сняг".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване