03/17/16 06:04
(http://www.klassa.bg/)

Комисията предприема действия в подкрепа на стоманодобивната промишленост

 Европейската комисия (ЕК) представи предложения в подкрепа на европейската стоманодобивна промишленост,  която е изправена пред сериозни предизвикателства, произтичащи от световния свръхкапацитет, драстичното увеличение на износа и безпрецедентната вълна от нелоялни търговски практики. Сред предложените мерки са ускоряване на процедурата по приемане на антидъмпингови мерки, нова система за предварителен надзор в сектора на стоманените продукти, модернизиране на стоманодобивната промишленост чрез инвестиции в хората, преразглеждане на системата за търговия с емисии, преработени правила за държавна помощ, и други.

Заместник-председателят на ЕК Юрки Катайнен, който отговаря за работните места, растежа, инвестициите и конкурентоспособността, заяви: „Трябва да помогнем на стоманодобивната промишленост и други енергоемки промишлени отрасли да се приспособят, да правят нововъведения и да се конкурират въз основа на качество, авангардни технологии, ефективно производство и висококвалифицирана работна ръка. Достигнали сме рекордно равнище на антидъмпингови мерки за продукти от стомана и Комисията е решена да възстанови равнопоставените условия на конкуренция в световен мащаб. Ще предприемем стъпки за по-нататъшното рационализиране на нашите процедури, но държавите членки също трябва да действат съвместно и неотложно да приемат нашето законодателно предложение за модернизиране на инструментите на ЕС за търговска защита и за превръщане на по-справедливата търговия в реалност.“

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване