03/17/16 20:43
(http://www.klassa.bg/)

Конфискуват незаконно имущество за 2,2 млрд. лв. от Цветан Василев

 Банкерът Цветан Василев, семейството му и свързаните с него фирми имат незаконно имане за 2,2 млрд. лв., конфискацията на което Комисията за отнемане на незаконно имущество е поискала от Софийския градски съд на 29 февруари.

Обезпеченото имущество е за над 1,4 млрд. лв. Това са имоти в София, Созопол, Варна, Царево и Швейцария, банкови сметки, три мерцедеса, акции и дружествени дялове, 288 картини, 190 ценни монети, вземания от продажба на имущество.

Това съобщи на специална пресконференция шефът на комисията Пламен Георгиев. Експерти на комисията година и половина са проследявали връзките между фирми и граждани, за да установят, че сумите са отпуснати необезпечени кредити от КТБ и че те са стигнали до Цветан Василев. Парите са прехвърляни през десетки фирми, за да се прикрие първоизточника им, уточни Георгиев.

Решението на комисията, с което се иска конфискацията, е от 381 страници. Към него има 28 000 страници доказателства. Делото е заведено срещу 27 граждани и фирми, регистрирани не само у нас, но и в различни европейски държави и офшорни зони. Всеки един от тях ще получи пълен комплект от документите. Става дума за общо 6 тона хартия, подчерта Георгиев.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване