03/17/16 13:04
(http://pik.bg)

Мъж влиза на топло за 5 години, присвоил 2 242 000 лева

Мъж влиза на топло за 5 години, присвоил 2 242 000 лева

Софийски градски съд осъди Георгиос Поликарпос на 5 г. затвор за присвояване на 2 242 000 лева на 15.03.2016 г., по внесен от Софийска градска прокуратура обвинителен акт. Той беше признат за виновен за това, че от май 2009 г. до май 2010 г. в гр. София при условията на продължавана престъпна дейност е осъществил престъпление по чл. 206, ал. 3, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

През посочения период Поликарпос бил пълномощник на търговско дружество „Дизайнбилд” ЕООД. В това си качество подсъдимият можел да представлява дружеството пред всички банки в страната, както и да извършва действия на разпореждане с откритите на името на „Дизайнбилд” банкови сметки. Така той можел да тегли без ограничения фирмени пари, съобщиха от прокуратурата. 

Поликарпос решил да се възползва от положението си, като присвои за себе си крупна парична сума. Така той периодично започнал да посещава офиси на банкови институции, в които дружеството, което представлявал, имало открити банкови сметки. Всеки път теглил различни суми, които задържал са себе си. По този начин за около година източил и присвоил над 2 милиона и 200 хиляди лева.
Впоследствие в дружеството била извършена ревизия. Установена била липсата на крупни парични суми, които не са били свързани с търговската дейност на фирмата. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване