03/17/16 16:41
(http://pik.bg)

По-ниските такси за добив на паднала дървесина в сила до края на годината

По-ниските такси за добив на паднала дървесина в сила до края на годината

Намалените такси за добив на паднала дървесина в горите в Смолянска област остават в сила до края на годината според информация от Областната администрация.

По-ниските цени за добив на дърва за огрев от местното население бяха въведени през миналата година и се отнасят само за повалените от снеголом иглолистни видове. Съгласно решение на Южноцентралното държавно предприятие се запазва до края на декември определената по-ниска такса от 3 лв. за куб. метър иглолистна дървесина от паднала маса, добита за собствени нужди от физически лица.

По този начин ще се насърчи събирането на падналата дървесина, останала в горите след снежното бедствие през март 2015 г. През миналата година е отсечена и отстранена от горите около една трета от дървесината, повалена от снежната стихия.

Дейностите по инвентаризацията и приоритетното усвояване на падналата дървесина продължават и през тази година, уточняват от Областната администрация. Оставането в сила на намалените такси за добив на дърва за огрев от снеголомната дървесина е по предложение на областния управител на Смолян Недялко Славов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване