03/17/16 12:11
(http://www.dnevnik.bg/)

Пореден случай на агресия на пътя, шофьор преследвал кола заради забавяне на зелен светофар


За пореден случай на агресивно поведение и опит за саморазправа на пътя съобщи Би Ти Ви. Заради забавяне на зелен светофар жена й синът й са били гонени с автомобил и заплашвани в центъра на София.

Потърпевшата жена – Румяна Йончева разказа, че синът й, който шофирал автомобила малко след полунощ, се забавил с няколко секунди на светофар заради пешеходци. Впоследствие колата зад тях започва преследване по бул. "Цариградско шосе" от Горубляне до "Алея Яворов".

По думите на жената, докато е траело преследването ятя се е обадила три пъти на тел. 112, но без резултат. Твърди, че единият път служителка на спешната линия я нарекла "треперещата госпожа". Гонката приключила чак в района на камера на КАТ, като е имало момент, в който автомобилът на сина й е бил засечен, а от другата кола излезли четирима младежи, които размахвали юмруци.

Румяна Йончева се оплака и от тромавите процедури по подаване на жалби в полицията, По думите й лесно е подала заявителски материал в КАТ, но след това е започнало прехвърляне на отговорност от едно полицейско управление към друго. Първоначално жената е насочена за подаване на жалба към районното управление по нейното местоживеене - 4РУ, а след това – последователно към 7РУ и към 8РУ. Тя разказа,ч е служителите там са били неучтиви и освен това й дали грешен адрес на едното управление, към което я препратили.

Шофьорът на автомобила, преследвал Румяна Йончева и сина й, е установен и задържан, съобщи директорът на столичната полиция Младен Маринов. По думите става въпрос за 20-годишен младеж, с когото се е возел и мъж на 22 г., който междувременно е арестуван по друго досъдебно производство. В автомобила им са пътували и две момичета.

Столичната полиция събира данни и е възможно да се стигне до наказания, освен за агресивния водач, така и за полицаите, които са проявили лошо отношение към Румяна Йорданова, каза шефът на СДВР. Той обясни, че в момента се променя организацията на работата там, като целта е пуснатата в кое да е районно управление жалба да се разпределя по служебен ред там, където трябва да се разгледа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване