03/17/16 10:19
(http://pik.bg)

Предадоха на съд мъж за държане на оръжие и боеприпаси без разрешение

Предадоха на съд мъж за държане на оръжие и боеприпаси без разрешение

Районна прокуратура-Пазарджик внесе в съда обвинителен акт срещу Георги Спасов, на 53 г. от с. Братаница, за държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси без разрешение.

Обвиняемият Георги Спасов е предаден на съд за това, че неустановена дата през 2011 г. в с. Братаница, общ. Пазарджик, е придобил и до 11 декември 2015 г. е държал в дома си боеприпас – един боен патрон за пушка, система „Мосин Наган“, без да има надлежно разрешение. Той е предаден на съд и за това, че на неустановена дата в началото на месец юни 2015 г. до 11 декември 2015 г. е държал в дома си в с. Братаница огнестрелно оръжие – едни брой пистолет „Макаров“, кал. 99 и 8 броя боеприпаси – патрони за пистолет „Макаров“, без да има за това разрешение, съобщиха от прокуратурата. 

От заключението на изготвената съдебно-балистична експертиза е видно, че оръжието и боеприпасите са годни за използване. От приложената справка на служба „Контрол на общоопасните средства“ при РУ на МВР-Пазарджик се установява, че на обвиняемия не му е било издавано писмено разрешително за посочените по-горе оръжия и боеприпаси. 
Разпитан в хода на досъдебното производство, Георги Спасов не се е признал за виновен. Обвинението се доказва от разпити на свидетели, експертизи, фотоалбуми, веществени доказателства и др.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване