03/17/16 18:49
(http://pik.bg)

Премиерът: Сделката с Турция е приемлива за България

Премиерът: Сделката с Турция е приемлива за България

Сделката с Турция за България е приемлива. България дава до 2018 година 5 млн. и нещо евро. Това заяви в Брюксел премиерът Бойко Борисов.

(Вноската, която България трябва да направи, възлиза на 5 876 946,49 евро или близо 11,5 милиона лева – бел. ред.).

Това, което ме информира посланик Димитър Цанчев е, че към момента нашето предложение в споразумението да бъдат включени съседните на Турция страни, го има. Надявам се и днес да бъде достатъчно ясно, че либерализацията на визите влиза след като се изпълняват и ангажиментите на турската страна, каза премиерът. Той посочи, че в рамките на срещата на ЕНП е обсъдена и тежката ситуация в Гърция и Македония.

България няма да приема повече бежанци от Турция. Ние сме се съгласили за релокация на 1200 човека – към момента имаме един. От двама, които дойдоха, единият избяга, заяви Борисов и каза, че България най-надеждно си пази границата.

Вие знаете, че преди няколко дни пратихме помощи в Гърция, днес пращаме и за Македония, така че ние проявяваме своята хуманност и солидарност, но продължаваме да държим и армията, и граничарите на границата, защото процесите са неконтролируеми, подчерта премиерът.

Борисов посочи, че много от европейските лидер са притеснени относно днешните дискусии и решения. Много искам днес Европа да излезе силна и единна. Аз съм оптимист, накрая винаги се взимат правилните решения, посочи министър-председателят.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване