03/17/16 13:51
(http://pik.bg)

Пълен резил във ВСС! Всички погалиха Топалов по главата за добрата му работа

Пълен резил във ВСС! Всички погалиха Топалов по главата за добрата му работа

Абсолютен резил се случва във Висшия съдебен съвет. Магистратите извикаха на изслушване председателя на Софийски градски съд, за да го изслушат относно работата на институцията. Оказва се, че за ВСС въпросът за самоубийството на съдия Цветан Ценов не е важна тема, а докато СГС се тресе от скандали, се коментира как да се местят магистрати в съда и как да се запълват празни места.

Топалов без никакво притеснение заявява пред ВСС, че в управлявания от него съд, всичко върви по вода и няма никакви проблеми. Вместо да се повдигнат въпросите за това как съдии са прекомерно натоварени, как един от най-важните магистрати си отне живота, след скандален натиск от страна на Топалов и как е бил подложен на психически тормоз, повече от час се обяснява как шефът на СГС и неговите колеги работят прекрасно и как институцията е в най-добрия си период, откакто той я управлява.

Наглостта на Топалов стигна до там, да обвинява медиите, че са водили война с него, а магистратите от ВСС мълчаливо слушаха словоизлиянията на Калин Топалов. 

Само за справка на драгите, заседанието на ВСС започна в 9:30 часа сутринта. До 11:30 не се взе никакво съществено решение, т.е. работата на събралите се магистрати не даде никакъв плод. Изслушването на Калин Топалов започна със закъснения, защото трябваше да се почива. За повече от три часа това изслушване не роди никакви ясни и важни решения. В един момент настроението не само сред журналистите, но и сред магистратите във ВСС стана толкова вяло, че всеки започна да си рови в лаптопите, без едва ли да слуша какво точно се говори.

„Всички ние от ВСС подкрепяме СГС. Вие сте подложени на натиск от партии и медии. Искаме да ви кажем, че вие не сте сами и всички ние стоим зад вас”, това най-нагло заяви Соня Найденова, която от името на всичките си колеги, изказа пълно доверие към работата на Софийски градски съд. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване