03/17/16 20:24
(http://www.klassa.bg/)

Светлин Танчев: Мина на първо четене закон за изменение и допълнение на закона за администрацията

 Извън числеността на персонала на администрациите на изпълнителната власт да могат да се назначават служители чрез сключването на срочни  трудови договори по смисъла на чл. 68 от Кодекса на труда за работи и дейности за управление и изпълнение на проектите и програмите, финансирани със средства от ЕСИФ. Назначаването на тези служители се извършва чрез конкуренция, основана на професионални качества по ред, определен във вътрешни правила на административната структура. Възнагражденията на служителите се финансират изцяло от техническата помощ на съответната програма или проекта, финансирани от ЕСИФ“. 
Председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове се обоснова,че: "Създаването на тази възможност за сключване на срочни трудови договори, финансирани изцяло с европейски средства, за които не се изисква създаването на допълнителен щат, няма да доведе до увеличаване на числеността на администрацията за изпълнение на нейните присъщи и регулярни функции, залегнали в съответните устройствени актове. Числеността и времетраенето на тези договори зависи от нуждите и наличните ресурси по проекти и програми за финансирането им. Срочността на трудовото правоотношение, предвидена в разпоредбата на Кодекса на труда, отговаря изцяло на временните и специфични нужди, произтичащи от управлението и изпълнението на проекти и програми."
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване