03/17/16 10:01
(http://pik.bg)

СКАНДАЛНО! Лозан Панов пак направи панаир, скочи на министър Захариева

СКАНДАЛНО! Лозан Панов пак направи панаир, скочи на министър Захариева

Председателят на ВКС Лозан Панов отново сътвори панаир в началото на заседанието на ВСС днес. Панов, по-известен като Камората, реши да се възползва от отсъствието на правосъдния министър Екатерина Захариева, за да оспорва на съвета промените в закона за съдебната власт. Те вчера бяха приети на първо четене от депутатите в Народното събрание. 

Според Панов разделянето на ВСС на две колегии било нерентабилно, щяло да доведе до проблеми във ВСС и затова поиска тази тема да бъде обсъдена още днес. В неговата подкрепа без никаква изненада застана Калин Калпакчиев, който също изказа от промените в закона за съдебната власт. "Липсват критерии, по които ще се разделят квотите. Този въпрос трябва да бъде решен ясно и справедливо", заяви Калпакчиев. Оказа се обаче, че останалите им колеги от ВСС не са на същото мнение и заявиха в прав текст на Панов, че ако иска даден въпрос да бъде разгледан, то спокойно може да го предложи като точка в дневния ред, а не по този начин. Така претенциите на Панов за момента останаха да висят във въздуха.  

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване