03/17/16 13:59
(http://pik.bg)

Футболен бос продава бившата баня на Велико Търново за 750 хил. евро

Футболен бос продава бившата баня на Велико Търново за 750 хил. евро

Една от най-красивите сгради във Велико Търново - бившата баня, е предложена на цена от 750 хил. евро. Преди три години настоящите й собственици опитаха да я изтъргуват и на общината, но тогава цената бе двойна – 1,5 млн. евро. 

Собственик на бившата баня, която за последно функционираше като бинго и механа, е фирмата „Пит къмпани“ на футболния бос Стойне Манолов, който бе вицепрезидент на ЦСКА по времето на Васил Божков.

Целият имот е с площ от 1400 кв. метра, но земята под него е общинска собственост. Постройката включва заведения, игрална зала, два апартамента и офиси. Практически сделката може да се осъществи, след като общината декларира писмено, че не се интересува от имота.

Според Търговския закон, след като има съсобственост, единият от собствениците е длъжен да предложи първо на другия да вземе общия им имот. Едва след това може да го обяви за продан и на други кандидати. Брокери смятат, че това е много подходящо място за търговски център или хотел.

Междувременно стана ясно, че тотално зацикли продажбата на Къщата с маймунката. Както „Борба“ вече съобщи, частник надцака офертата на местната администрация за обекта, а новият председател на Съюза на учените, които са стопани на имота, разпореди да се спре продажбата.

От общината се надяват все още да получат и сградата на Старата поща на Самоводската чаршия, която на три пъти се предлага на търгове безуспешно. Ако държавата я преотстъпи, може да бъде превърната в музей.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване