03/18/16 06:30
(http://www.klassa.bg/)

Борисов за Кънев: Повече дума няма да кажа за него, обиди ме

 "Предполагам, че хората на ГЕРБ започват да недоволстват от ежедневните изяви на някои членове на Реформаторския блок, които не излизат от него". Така премиерът Бойко Борисов коментира от Брюксел декларацията на депутатите от ГЕРБ, с която те поискаха от него да отстрани от властта хората на Радан Кънев и ДСБ. "Капитанът в Брюксел, бунт на кораба", заяви с усмивка министър-председателят, след което добави, че ще отиде в парламента, защото бил дисциплиниран.

Той подчерта, че споразумение с ДСБ нямало, имало такова с Реформаторския блок и то се изпълнявало. „Що се касае до кабинета и министрите, това го правя аз”, подчерта той.
„Никога не съм делил хората от коя партия са. Те са професионалисти. Не е морално да даваш акъл като опозиционер и в същото време да имаш толкова много кадри на ръководни места”, каза още Бойко Борисов.

Премиерът даде да се разбере също, че няма да поиска оставката на здравният министър Петър Москов. "„На колегите от ГЕРБ ще кажа, че реформата на министър Москов ще стигне докрай и както аз, така и те ще го подкрепят. И Ненчев , и Москов са министри, които са ми предложени от РБ, тогава никой не ги е делял. За Радан Кънев повече дума няма да кажа, той ме обвини в лъжа за две неща, за които много ме обиди. Това, че не е  искал смяната на главния прокурор, аз бях останал с обратното усещане, извинявам се, че съм го разбрал грешно. И другото, че стотици били назначенията, добре –не са стотици, но са достатъчно. Човек трябва да има доблест когато излиза да говори да знае какво приказва“, коментира Борисов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване