03/18/16 18:01
(http://pik.bg)

Български и руски лекари ще преглеждат безплатно в "Пирогов" на 20 март

Български и руски лекари  ще преглеждат безплатно в "Пирогов"  на 20 март
Български и руски специалисти в лечението на детска церебрална парализа ще преглеждат безплатно в "Пирогов" на 20-ти март . Прегледите ще бъдат по програмата „Детско здраве - Пирогов" и ще се правят от екипите на Института по клинична рехабилитация в град Тула, съобщи БНР. Болницата е популярна със специализираната си насоченост при лечението на ДЦП, а екипите й обикалят света и обучават медиците да лекуват по Метода на Улзибат. Те са поканени от началника на Клиниката по детска ортопедия и травматология на "Пирогов" д-р Атанас Кацаров. В България пристигнаха световно известните лекари д-р Назаркин и д-р Черешнев.
 
Лечението "Улзибат" спада към т.нар. миниинвазивни хирургични методи - т.е. през кожата, в определен брой точки се постига освобождаване на срасналите мускулно-сухожилни участъци. Обемът на оперативната интервенция е малък, рискът от кървене - минимален и възстановяването е максимално бързо. По този начин могат да се лекуват пациенти с вродени криви крачета, ставни деформации. 
 
От придобитите заболявания се лекуват посттравматични и постинфекциозни лезии, плексити, невропатии, хронични болкови синдроми и др.За прегледите в "Пирогов" са записани  деца от цялата страна. Най-много са пациентите, страдащи от детска церебрална парализа. В случаи, при които парализата е напреднала, се налага комбинация от костно - ставни операции и Метода на Улзибат.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване