03/18/16 06:22
(http://www.klassa.bg/)

Европейската комисия изрази предпазлив оптимизъм

 Говорителят на Европейската комисия Маргаритис Скинас изрази днес "предпазлив оптимизъм" за изхода от преговорите с Турция за сключването на споразумение по въпросите на миграцията. Минути по-рано председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер заяви, че е убеден в постигането на сделка с Анкара в петък.

Скинас посочи, че използването на законните пътища от мигрантите, както са предвидени в проекта на споразумението, би осигурило спазването на правата на кандидатите за убежище. По неговите думи, ако сирийците се регистрират в Турция и изчакват в лагери там да бъдат разселени в ЕС, няма да поставят живота си в опасност.

Говорителят на ЕК Наташа Берто потвърди, че еврокомисарят по вътрешните работи и миграцията Димитрис Аврамопулос ще посети в петък Албания. По нейните думи се предвижда той да разговаря с държавното ръководство по въпросите на миграцията и сигурността. Ще бъде разгледана възможността от внезапен миграционен наплив, уточни Берто.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване