03/18/16 16:50
(http://pik.bg)

ПИК ТV: Полицията в Русе разби две групи за телефонни измами

ПИК ТV: Полицията в Русе разби две групи за телефонни измами

Полицията в Русе е разбила две групи за телефонни измами. Това съобщи на пресконференция директорът на ОД на МВР старши комисар Теодор Атанасов. Операцията е продължила два дни и точно тя е била в действие при зрелищните акции по задържане на заподозрени, които станаха в сряда край Земеделския колеж в Русе.

Задържани са двама телефонни измамници от Ветово, които вече имат присъди за това престъпление. Освен тях е бил арестуван и мъж от сливенско село, който е изпълнявал ролята на „муле“ и е носел в себе си около 5000 лв. Документирани са девет измами на групата, извършени главно в Южна България, в районите на Ямбол, Хасково, Стара Загора и Смолян.
В района на село Волово пък е задържана е още една група, отново от двама души, които са от село Брест, Плевенско. Те са действали на територията на Плевен, като е установено, че са поддържали връзка с криминалния контингент от Ветово.

При операциите са иззети телефонни апарати и СИМ карти, като във втория случай двамата арестувани са били задържани също с 5000 лв.

Паралелно с тази операция русенските полицаи са провели и операция по линия на битова престъпност в рамките на национална акция. Проверени са били 1435 души, задържани са били 89, а 304 са с предупредителни протоколи. Проверени са били и 669 моторни превозни средства. Издирени са били 18 души, търсени по различни поводи. Разкрити са 25 престъпления, свързани най-вече с кражби в селските райони.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване