03/18/16 06:23
(http://www.klassa.bg/)

Половината жени в САЩ имат "доста отрицателно" отношение към Тръмп

 Милиардерът Доналд Тръмп печели почитатели с твърдата си реторика, но в САЩ има поне една голяма група, която е все по-малко впечатлена, а именно жените, предаде Ройтерс.

Половината от американките казват, че имат "доста отрицателно" отношение към фаворита за президентската номинация на републиканците, показва проучване на Ройтерс и "Ипсос". За сравнение този дял е бил 40 процента през октомври.

Тръмп няма подобен проблем сред мъжете. Според допитването, проведено между 1 и 15 март с участието на 5400 души, едва 36 процента от мъжете казват, че имат "доста отрицателно" мнение за него. Този дял остава непроменен от месеци.

Засилването на отрицателните нагласи към Тръмп сред жените може да представлява проблем за него в надпреварата за Белия дом. Жените съставляват малко над половината от населението на САЩ, а избирателната им активност е била по-голяма от тази на мъжете на всички избори от 1996 г., показват данни на Бюрото за преброяване на населението на САЩ.

"Ако президентските избори бяха утре, жените щяха да са голям проблем за Тръмп", каза републиканският стратег Дейвид Карни. "Но той има време да поправи това", заяви Карни.

Милиардерът казва, че добре се разбира с жените в своята бизнес кариера и е харесван от избирателките.

Няколко жени, които са против Тръмп, казаха в интервюта за Ройтерс, че неодобрението им се основава на редица фактори - от унизителните му коментари за жени, които не харесва - като водещата от телевизия "Фокс нюз" Мегън Кели, до твърдолинейните му възгледи за имиграцията и неприличните реплики към съперници.

Проучването също така показва, че има доста по-голяма вероятност жените, симпатизиращи на Републиканската партия, да подкрепят Тръмп. Данните сочат, че около 60 процента от жените, които се определят като републиканки, имат положително отношение към него.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване