03/18/16 18:00
(http://pik.bg)

Поредна издънка на Пепи Готиното! Москов пак няма ваксини за най-малките! Ето как Здравното министерство се опитва да замаже положението

Поредна издънка на Пепи Готиното! Москов пак няма ваксини за най-малките! Ето как Здравното министерство се опитва да замаже положението

Здравният министър Петър Москов отново се издъни с недостиг на ваксини от задължителния имунизационен календар за най-малките. Този път липсва противохепатитна ваксина и препарат срещу 4 животозастрашаващи заболявания.

Докато мисли как да прави провалената си реформа, която дори Конституционният съд отмени, ваксината срещу хепатит Б се приема веднага след раждането, на 1 и на 6 месеца. 

Личните лекари са получили инструкции от здравните инспекции да използват 6-компонентна ваксина, в която се съдържа и липсващата срещу Хепатит Б, уточнява бТВ.

Министерството е сключило договор за доставки на всички ваксини, но от 2 месеца има недостиг на препарата срещу Хепатит Б и на още една ваксина - срещу четири животозастрашаващи заболявания. От фирмата обясняват, че имат технологични проблеми.

Те обещават да доставят ваксините до 22 април, но от къде ще се случи това и по какъв ред и дали отново няма да има скандали около доставката не става ясно. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване