03/18/16 21:12
(http://pik.bg)

Франс прес: България засилва военното присъствие по границата с Македония заради миграните

Франс прес: България засилва военното присъствие по границата с Македония заради миграните

 България разположи в петък допълнителни полицейски и военни части по границата си с Македония в рамите на съвместно учение, насочено към справяне с наплива на мигранти, съобщи министерството на отбраната в София, предаде AFP, цитирана от "Фокус". Двете страни заявиха, че се готвят за всеки сценарий, докато хиляди мигранти остават блокирани в Идомени, на гръцко-македонската граница.
„Ние търсим по-добра координация за справяне с мигрантската криза“, заяви българският министър на отбраната Николай Ненчев, който наблюдаваше упражненията заедно с македонския си колега.
Това е второто подобно учение, което има за цел да попречи на мигрантите и трафикантите да влязат в България от югозапад.
На 5 март България разположи повече от двеста служители по южната си граница с Гърция. Страната се опасява от голям приток на мигранти след затварянето на „Балканския маршрут“ от Гърция през Македония и Сърбия.
Миналата година около 30 000 мигранти пристигнаха в България през Турция, а, според оценките, най-малко същото количество е кръстосвало страната нелегално.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване