03/18/16 14:33
(http://pik.bg)

Яков дойде в Народното събрание да се съвещава със своите! Лично той е назначил кума на Радан Кънев (снимка)

Яков дойде в Народното събрание да се съвещава със своите! Лично той е назначил кума на Радан Кънев (снимка)

Стоил Яков цъфна в Народното събрание да се обяснява пред своите, след като даде брифинг в БТА по повод вчерашната декларация на ГЕРБ. В нея излезе наяве връзката му с Радан Кънев, благодарение на която "опозиционерът във властта" и адвокатската му кантора прибира годишно по повече от 31 хиляди лв. 

Вместо да обясни, ще напусне ли държавното дружество, Яков започна да се хвали как е извел дружеството на печалба. Все пак потвърди, че е председател на изборния щаб на ДСБ, а това била и причината за идването му в Народното събрание. Нещо, което до този момент не се било случвало. Яков не се приемал като партийно назначение.

 "Отишъл съм в "Терем", за да свърша тази работа, която сме свършили", заяви без никакво притеснение той.   

По-рано на брифинга същият Стоил Яков заяви, че Васил Танков е назначен по негова лична молба, защото в правния отдел на дружеството има само една юристка, която била в майчинство.

"Тя е заменена от друга юристка, която също ще излезе в майчинство. Не може такова предприятие да работи само с една бременна жена”, обясни Яков.

Той обаче не успя да даде смислен отговор, дали кумът на Радан Кънев е единственият квалифициран юрист в държавата и не вижда ли очевидния конфликт на интереси. Освен това Танков е активист на ДСБ още от създаването на партията.

Шефът на военния завод уточни, че договорът на Васил Танков, който е публикуван в медиите, е автентичен,  като възнаграждението му било малко над 2 000 лева.

Стоил Яков (вдясно) и Радан Кънев пият кафе, но според шефа на "Терем" те не са никак близки

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване