03/19/16 17:25
(http://www.klassa.bg/)

Верига от пицарии ще използва роботи за доставка в Нова Зеландия

 Веригата от пицарии “Доминос” започва да доставя пици с роботи в Нова Зеландия, пише The Verge. Компанията обяви, че ще тества захранван с батерии робот в столицата Уелингтън, посочвайки, че това е “първото в света автономно превозно средство за доставка на пица.”
Роботът с четири колела е създаден в Австралия. Той може да извършва доставки в радиус от 32 километра с едно зареждане. Високата по-малко от метър машина използва набор от сензори, за да избягва препятствия. В оборудвания с нагреватели багажник могат да се поберат до десет пици. Багажното отделение се отваря с код, който клиентите получават при поръчката. 
Роботът е поредната технологична кампания на фирмата. През 2014 година “Доминос” създаде подобен на Siri виртуален асистент, който потребителите да използват за поръчка на пица, а миналата година започна да приема съобщения за поръчки, съдържащи емоджи. 
Стартовата дата за тестовете на робота-доставчик все още не е обявена, но новозеландското правителство реагира с въодушевление. “Това е вълнуваща възможност за Нова Зеландия…през последните 12 месеца активно и настойчиво промотираме Нова Зеландия като тестово поле за изпитания на нови транспортни технологии,” казва министърът на транспорта Саймън Бриджес. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване