03/19/16 07:58
(http://www.klassa.bg/)

ДАЕШ с огромни загуби до Палмира, вади резерви от Ирак и Рака

 Последната информация за ситуацията в Сирия за „Руская весна” съобщава жителят на Донбас с позивна „Тимур”, който в момента е в отрядите на кюрдската съпротива и отговаря за координацията със сирийската армия. Обстановката в Сирия (18 март).
Стана известно, че лидерите на „Джебхат ан Нурса”, възползвайки се от изтеглянето на военния контингент на Русия от Сирия, са започнали да повдигат морално духа на своите екстремисти. За целта те активно разпространяват тезата за „бягството на руснаците” и изтеглянето на отрядите на „Хизбула” от Сирия. 

В района Уади ал Азеб в провинция Хама в хода на операция на сирийската армия е ликвидиран укрепен район на терористичната групировка ДАЕШ и три автомобила. Също там подразделенията на правителствените войски заедно с отрядите на Силите за национална отбрана на град Саламия са прочистили от бандити околностите Шейх Хилал. 

Заради огромни загуби в Палмира ДАЕШ прехвърлят резерви от Ирак и Рака

В района Тадмора в провинция Хомс „тигрите” на Сирийската армия са ликвидирали местен върховен емир на ДАЕШ – Султан ибн Абдел Рахман, гражданин на Саудитска Арабия, който воюва за групировката от 2014 година. В същия район „тигрите” заедно с „Хизбула” освободиха възвишението Тел Арин. 

На помощ на терористите, все още действащи в Палмира, от територията на Ирак са пристигнали бандити от ДАЕЩ с афганистански и иракски произход. Също така в района терористите прехвърлят свои резерви от Рака. Видимо, те имат реален „недостиг на пушечно месо” – там ислямистите вече дълго време търпят колосални загуби в жива сила и военна техника. 

Руските военни доставиха хуманитарни помощи в западна Хараста

В Източна Гута в провинция Дамаск на места продължават провокационните обстрели на бандитските групи по позициите на правителствените войски. В рамките на процеса за национално помирение руските военни доставиха хуманитарна помощ в западна Хараста. 

Между различните бандитски формирования, действащи в предградията на Дамаск, все по-често се забелязват противоречия, прерастващи в открити сражения. 

Например, отделни бандитски групи от състава на „Ахрар аш Шам” са отказали участие в съвместни действия против подразделения на правителствената армия с наскоро формираната групировка „Джейш ал Фустат” в източните предградия на сирийската столица. 

А лидерите на „Джейш ал Ислам” пък са дали указание за изтегляне на подчинените им бандитски групи от югоизточните части на предградията на сирийската столица, което е предизвикало недоволство от страна на полевите командири на ДАЕШ. Сега между ислямистите в този район се водят активни сражения. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване