03/19/16 11:37
(http://radiomilena.com/)

Експлозия на търговска улица в центъра на Истанбул

atentatДвама души са загинали, повече от 10 са ранени при самоубийствен атентат на на главната пешеходна търговска улица „Истиклял” в европейската част на Истанбул, съобщава АFP.  Полицията разпространи снимките на шестима терористи-камикадзета. Към мястото, отцепено от полицията, са се насочили линейки, а над него кръжи хеликоптер.

С наближаване на Невруз – кюрдската Нова година на 21 март, растат опасенията от нови атентати в Турция. Отменен е митинг на кюрдите днес. Страната е в максимална степен на тревога след последните атаки – на 13 март в Анкара, отнела живота на 35 души, и на 17 февруари, също в Анкара, когато загинаха 29 души. Отговорността и за двата атентата бе поета от радикалната групировка “Ястреби за свободата на Кюрдистан”, близка до Кюрдската работническа партия (ПКК).

Междувременно стана ясно, че петима заподозрени бяха задържани под стража, след като съд в турската столица им повдигна обвинения за предумишлено убийство във връзка със самоубийствения атентат, отнел живота на 35 души на 13 март в центъра на турската столица, съобщи Анадолската агенция. Експлозия е разтърсила днес една от най-популярните търговски улици в центъра на турския град Истанбул, съобщава германският вестник Die Welt. Взривът е избухнал близо до едно от най-туристическите места в мегаполиса – площад Таксим в европейската част на града. Наблизо има дипломатически представителства, съобщи Кросс.

Публикувана на 03/19/16 11:37 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/VRs19pT5RgU/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване