03/20/16 17:33
(http://pik.bg)

Борисов ще се срещне с кардинал Пиетро Паролин

Борисов ще се срещне с кардинал Пиетро Паролин

На 21 март министър-председателят Бойко Борисов ще приеме в Министерския съвет държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин, съобщиха от правителствената пресслужба. Кардинал Паролин ще проведе срещи също с президента Росен Плевнелиев, с патриарх Неофит и Светия синод на Българската православна църква и с главния мюфтия Мустафа Хаджи.

От 15:00 ч главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи ще приеме държавния секретар на Ватикана в Главно мюфтийство. Държавният секретар на Ватикана е роден в Скиавон, провинция Виченца. Учи в семинарията във Виченца и е ръкоположен за свещеник през 1980 г. две години е помощник енорийски свещеник в Скио, а след това е изпратен да учи в Григорианския университет в Рим. През 1983 г. влиза в Папската духовна академия. Дипломира се в Каноническо право Папския григориански университет. През 2009 г. е назначен от папа Бенедикт за архиепископ и е изпратен като апостолически нунций във Венецуела по времето на Уго Чавес. През 2013 г. папа Франциск го назначава като държавен секретар. На консистория от 22 февруари 2014 г. е определен за кардинал. Днес е най-младият жив италиански кардинал. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване