03/20/16 10:16
(http://pik.bg)

Захариева: Съдебната реформата се прави заради хората

Захариева: Съдебната реформата се прави заради хората

Съдебната реформата се прави заради хората, а не заради това дали имаме, или нямаме доклад от ЕК. Това каза министърът на правосъдието Екатерина Захариева в предаването „Тази неделя” по Би Ти Ви.

Във връзка с механизма на Европейската комисия за сътрудничество и проверка, както и наблюдението на правосъдната реформа в България министър Захариева коментира: „Механизмът продължава вече 9 години и все още не сме изпълнили препоръките, но сме много амбицирани до приключването на мандата на тази комисия, след две години и малко, да направим всичко възможно да ги изпълним”. „Механизмът ще приключи тогава, когато изпълним препоръките”, заяви тя. 

Правосъдният министър уточни, че реформата в съдебната система трябва да се направи най-вече не защото получаваме доклад, а защото има какво да се направи там. „Виждате какво е доверието в нея, какво е мнението на хората и на самите магистрати”, допълни министър Захариева.

По думите й реформата трябва да се направи, защото българските граждани го искат, а не защото получаваме доклад. 

Правосъдният министър заяви, че очаква следващия доклад да е по-добър. „Най-вече очаквам хората да почувстват промените, независимо дали докладът ще е по-добър или същия. Реформата се прави заради хората, а не заради това дали имаме, или нямаме доклад”, каза още тя. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване