03/20/16 08:48
(http://www.klassa.bg/)

Избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ е сред десетте най-големи рискове на световната икономика

 Според доклад на организацията „Разузнавателен икономически отдел“ избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ ще донесе повече рискове за глобалната икономика отколкото евентуален въоръжен конфликт в Южнокитайско море или излизането на Великобритания от ЕС, пише The Independent.
От организацията заявиха, че не очакват 69-годишният милиардер да победи „най-вероятния кандидат от Демократическата партия Хилари Клинтън“, но, ако това все пак стане, „враждебната позиция на Доналд Тръмп към свободната търговия и отчуждаването му от Мексико и Китай ще ескалират в търговска война“. 
„Неговите милитаристични тенденции към Близкия изток са силен инструмент за набиране на нови джихадисти към групировките“, пише в доклада. Дори и ако неговите по-радикални политики бъдат блокирани от Демократическата партия или от вътрешнопартийната републиканска опозиция в Конгреса, „вътрешното боричкане ще подкопае единността на вътрешната и външната политика“, предупреждават от РИО. Победата на Тръмп е с 12 точки по 25-балната скала на организацията и е отбелязана като събитие „с умерена вероятност и голямо въздействие“. 
В челната десетка на събитията, представляващи риск, Тръмп е на шесто място. На първо място е „твърдото приземяване“ на китайската икономика, следвано от нова студена война с Русия и корпоративната дългова криза на развиващите се пазари. Излизането на Великобритания от ЕС е на 8 място в списъка. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване