03/20/16 20:09
(http://www.klassa.bg/)

Кристин Лагард: Нужна ни е по-надеждна международна валутна система

 Директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард призова за създаването на по-надеждна международна валутна система, при която в безопасност ще се чувстват не само развитите държави, но и развиващите се, които сега са най-малко защитени, предаде РИА Новости.
„Днешната икономика е многополюсна, сложна и взаимосвързана. Ние смятаме, че международната валутна система трябва да е по-стабилна. Такава, че не само развитите държави да се чувстват в безопасност, но също така Китай и други развиващи се икономики да могат да възстановят развитието и безопасно да продължат да задълбочават финансовата и икономическа интеграция. Китай, като една от водещите икономики в света, трябва да има лидерска роля“, каза Лагард на форум за развитието в Пекин. 
Тя отбеляза, че системата се нуждае от реформа, защото е формирана на фона на международната финансова криза от 2008 г., но оттогава много неща са се променили. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване