03/20/16 19:04
(http://pik.bg)

Над 10 000 зрители изгледаха Гран При Поморие по мотокрос

Над 10 000 зрители изгледаха Гран При Поморие по мотокрос

Много хора от цялата страна станаха свидетели на първия кръг от Републиканския шампионат по мотокрос. Повече от 10 хиляди зрители бяха на мотополигон “Порой” и станаха свидетели на майсторско каране през двата състезателни дни, като най-интересно и оспорвано беше през днешния, в който се състояха състезателните маншове. 103-ма пилоти, сред които и чуждестранни от Румъния, Молдова и Гърция, взеха участие през уикенда и имаха късмета да се насладят на прекрасното време и чудесното състояние на трасето.

В клас МХ 65 сс победител и в двата манша стана Мариус Канакис от Гърция, втори се класира Радостин Михайлов, а на трето място се нареди младата румънка Аида Кояну, която можеше да спечели и двата манша, но в първия заради повреда в мотора и кратко забавяне финишира 5-та, а вторият манш го спечели безапелационно. Освен купата за трето място Кояну си тръгна от България и с трофея на Спорт Тото за най-бърза обиколка по време на състезанието. При МХ 85 с много силно каране като победител от двата манша завърши Николай Малинов (Кавазаки).

След него се нареди Николай Димуш от Молдова, а на трето място завърши Ерай Хасан и двамата с КТМ. В МХ 2 публиката стана свидетел на таланта и майсторското каране на Майкъл Иванов (КТМ). Един от тримата наши сънародници, които тази година карат в световния шампионат по мотокрос. Иванов реши да се включи в първия кръг на републиканското заради възможността да кара преди третия кръг за световното първенство, което ще е в Холандия идната седмица. В клас МХ 1 румънецът Адриан Радута (Ямаха) победи и в двата манша, карайки със самочувствие от първата до последната обиколка. Втори финишира Шевди Шевдиев със Сузуки, а трети Калоян Илиев с КТМ. В МХ имаше най-много пилоти - общо 39. Мартин Тодоров с Ямаха показаха, че е трениран доста и се намира в отлична форма, защото спечели с лекота и двата манша, оставяйки след себе си Веселин Малинов с Кавазаки и Юлиян Райчев (Кавазаки). 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване