03/20/16 09:57
(http://pik.bg)

Фандъкова: Тази година Столична община е заложила повече средства за ремонти на по-малките улици

Фандъкова: Тази година Столична община е заложила повече средства за ремонти на по-малките улици

Тази година Столична община е заложила повече средства за ремонти на по-малките улици, но продължаваме и с големите. Това каза Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община в предаването „Тази неделя” по Би Ти Ви. Във връзка със строителството на третия лъч на метрото – какви ще са сроковете за неговото изграждане и има ли осигурени достатъчно средства, Фандъкова обясни: „Вече започна изграждането на третия лъч, най-сериозния проект на Столична община за следващите години”.

„Срокът е до края на 2019 г. да имаме поне 12 км нов подземен релсов път с 12 метростанции. Започна изграждането на 7 от тях, предстои до края на годината да започне и на останалите 5, за да можем да свържем кварталите „Горна баня”, „Овча купел” с центъра и съответно по съшия начин кварталите „Левски” и „Хаджи Димитър", разбира се и с останалите два лъча на метрото, които вече функционират”, допълни тя. Фандъкова подчерта, че това е свързано с редица неудобства.

„За радост и с благодарност към хората казвам, че те видяха при строителството на предишните две линии, че работим много сериозно и следим сроковете, за да може наистина да бъдат минимални неудобствата”, обясни тя.
Във връзка с кърпенето и дупките, Фандъкова коментира: „Докато се кърпят улиците, след зимния сезон се появяват отново дупки. Ние не можем да спрем да кърпим, защото това означава да пътуваме в дупки. Решението, което дадох преди няколко години - започнахме цялостните ремонти”.

По думите й, има чувствителен напредък в базовата инфраструктура по Ботевградско шосе”, „Цариградско шосе” – дупките там са в миналото и за това през тази година се акцентира и върху по-малките улици. „Имаме изготвени проекти – започнаха цялостните реконструкции или ново изграждане на 70 улици в различни райони на София.

Това е решението, тази година сме заложили повече средства за по-малки улици, но продължаваме и с големите. Трябва да инвестираме повече в цялостните ремонти на улиците”, каза още Йорданка Фандъкова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване