03/20/16 14:33
(http://pik.bg)

Цачева на посещение в Брюксел

Цачева на посещение в Брюксел

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще бъде на 21 и 22 март 2016 г. на посещение в Европейския парламент в Брюксел. Визитата е в качеството й на президент на Парламентарната асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПА на ПСЮИЕ), съобщиха от НС.

На 21 март 2016 г. в 15.00 часа в европарламента Цецка Цачева и парламентаристи от страните-членки на ПСЮИЕ ще участват в дебат в Комисията по външни работи на ЕП нa тема : "Ситуацията в региона и междупарламентарното сътрудничество". По време на форума се очаква да бъде обсъдена инициативата на председателя на Народното събрание за установяване на постоянен механизъм на взаимодействие между Европейския парламент и ПА на ПСЮИЕ. Очакването е подобно начинание да положи основите на устойчив и всеобхватен механизъм на взаимодействие между ЕП и парламентите на страните от Югоизточна Европа в ключови за региона области, сред които са: миграция, икономическо управление, конкурентноспособност и свързаност, върховенство на закона и правно сътрудничество, както и процес на разширяване на ЕС и регионално сътрудничество. 

В Брюксел председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще се срещне със заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева (на 21.03.2016 г., в 12.30 часа) и ще разговаря с българските представители в Европейския парламент (на 22 март 2016 г. в 10.30 часа). На 22 март 2016 г. в 14.30 часа е срещата на председателя на българския парламент с комисаря по миграция, вътрешни работи и гражданство Димитрис Аврамопулос. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване